erasmus+_ iky

myschool

 

Ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο πλαίσιο του Erasmus+ επισκέφτηκε την Βαρκελώνη στην Ισπανία, (το διάστημα 1-7 Απριλίου 2019) και παρακολούθησε μαθήματα σχετικά με την «Τέχνη ως θεραπεία: Αυτοέκφραση και Ειδικές Ανάγκες στην Τέχνη», ("Art as Therapy: self-expression and special needs in art education").

Συγκεκριμένα, η ομάδα αποτελούνταν από τρείς δασκάλους Ειδικής αγωγής, την ψυχολόγο και την εργοθεραπεύτρια το σχολείου.

Την πρώτη μέρα συζητήσαμε εισαγωγικά θέματα, παρουσιάσαμε το σχολείο μας και αναφερθήκαμε στην Ψυχολογία της Τέχνης.

erasmus1

 

Την δεύτερη μέρα γνωρίσαμε τις βασικές αρχές σχετικά με την Θεραπεία μέσω Τέχνης, την επίδραση της Τέχνης στην Υγεία και ασχοληθήκαμε με πρακτικές εφαρμογές.

Την τρίτη μέρα, η θεματική αφορούσε την Τέχνη και την προσωπική ανάπτυξη στην εκπαίδευση και εξετάσαμε την σχέση χρωμάτων και συναισθημάτων μέσα και έξω από την τάξη. Ακολούθησαν πρακτικές εφαρμογές.

erasmus4

Το πρόγραμμα της τέταρτης μέρας περιείχε αναφορές στην τέχνη ως προοπτική για ενσυναίσθηση και ανοχή, την δημιουργική φωτογραφία και την τρισδιάστατη προοπτική.

Τέλος, την πέμπτη μέρα ασχοληθήκαμε για το πώς εφαρμόζουμε όλες τις τεχνικές στην Ειδική Αγωγή. Ακόμη σχεδιάσαμε ένα καλλιτεχνικό project για το σχολείο μας και συζητήσαμε εκτενέστερα για τις εφαρμογές της νεοαποκτηθείσας γνώσης.

barcelona1

erasmus plus Barchelona

Φυσικά δεν έλειψε η ξενάγηση στην "μοντέρνα" Βαρκελώνη και ο γύρος της πόλης.

barcelona2

 erasmus plus

 

Οι προγνώσεις καιρού παρέχονται απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης!