Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ολυμπιακής Παιδείας για το σχολικό έτος 2022–2023, διοργάνωσε Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ποίησης με θέμα «Ο Ύμνος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας».

Πιο αναλυτικά:

Οι μαθητές/τριες δημιούργησαν με τη συμβολή των εκπαιδευτικών τους, στίχους του Ύμνου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας. Τη μουσική του ύμνου έχει συνθέσει η κα Σοφία Αλεξάνδρου και δημιουργήθηκε με σκοπό να συνοδεύει μουσικά τους στίχους που οι μαθητές δημιούργησαν ως σήμα κατατεθέν των Ολυμπιακών αξιών.

Σκοπός του μαθητικού διαγωνισμού είναι να εμπνεύσει τους μαθητές/τριες να εκφράσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματά τους και να δημιουργήσουν τον δικό τους Ολυμπιακό Ύμνο. Επίσης, να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές/τριες στη διαμόρφωση συμπεριφορών, δεξιοτήτων και αξιών, οι οποίες εκπορεύονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ολυμπιακή παράδοση.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτική ορίστηκαν η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής ΠΕ11 με την εκπαιδευτικό Μουσικής Αγωγής ΤΕ 16.00. Τα τμήματα που συμμετείχαν ήταν ΕΤ2 και ΕΤ3

Οι προγνώσεις καιρού παρέχονται απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης!