Το σχολείο μας μετά από αίτηση ενδιαφέροντος επιλέχθηκε για συνεργασία με την  «Eduact - Δράση για την Εκπαίδευση», η οποία εισάγει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλα τα παιδιά του αύριο στη Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα:

Από το 2013, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις νέες τεχνολογίες, τον κώδικα και την εκπαιδευτική ρομποτική, η Eduact λαμβάνει πρωτοβουλίες στον χώρο της σύγχρονης εκπαίδευσης εφαρμόζοντας πρακτικές που έχουν στόχο την εισαγωγή της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

 Με σκοπό να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο, με καινοτομία και ποιότητα στην εκπαίδευση, η Eduact δίνει έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων σε προγράμματα που διαμορφώνουν νέους με ηγετικά χαρακτηριστικά και κοινωνική ευαισθησία. Έτσι, με τη βοήθεια ενός μεγάλου δικτύου εθελοντών με πάθος για το αντικείμενό τους, αλλά και τη συνδρομή εκπαιδευτικών, επιχειρηματιών, πανεπιστημιακών από ολόκληρο τον κόσμο, δημιουργήθηκαν δράσεις μέσα από τις οποίες τα παιδιά μεγαλουργούν, καλλιεργούν τις γνώσεις τους, διευρύνουν τους ορίζοντές τους, ανακαλύπτουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο και προπάντων αποκτούν πολύτιμες δεξιότητες για την κοινωνική τους ζωή. Δράσεις όπως Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ρομποτικής, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής, το Πρόγραμμα Ρομποτικής και STEAM για Σχολεία που αναπτύχθηκε για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και άλλα καινοτόμα προγράμματα.

Στόχος του Προγράμματος:

Η ανάπτυξης ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής, τεχνολογίας και επιστήμης για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής. 

Τα τμήματα που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα είναι: το ΕΤ2, το ΕΤ3 και μαθητές/τριες που έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν με ασφάλεια στις απαιτήσεις του προγράμματος με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών που υποστηρίζουν το πρόγραμμα.

Για το σχολικό έτος 2022-2023 η Eduact θα υλοποιήσει ιδιαίτερη δράση για την εξοικονόμηση ενέργειας και για το λόγο αυτό μαζί με τον εξοπλισμό της ρομποτικής έχει αποστείλει στο σχολείο μας ειδικό θεματικό εξοπλισμό αφιερωμένο στην «ενέργεια».

Οι εκπαιδευτικοί που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα επιμορφώθηκαν από το προσωπικό της Eduact, ώστε στη συνέχεια να κάνουν διάχυση των γνώσεων στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και να ξεκινήσουν την υλοποίηση του προγράμματος.

 1 ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Οι προγνώσεις καιρού παρέχονται απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης!