Το σχολείο μας συμμετείχε στην υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας στη θεματική ενότητα «Δωρεά αίματος» στα σχολεία Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη για το σχολικό έτος 2022-2023.

Κύριος στόχος:

Η Ευαισθητοποίηση των μαθητών/ τριων για την αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) διασφάλισε εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο αποτελεί τη βάση για την πραγματοποίηση προγράμματος αγωγής υγείας στα σχολεία του δήμου προκειμένου να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί ο μαθητικός πληθυσμός όλων των βαθμίδων για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας δημιουργώντας κουλτούρα εθελοντισμού, αλτρουισμού και αλληλεγγύης. Το εκπαιδευτικό υλικό αφορά ένα παιδικό παραμύθι, τετράδιο δραστηριοτήτων και ψηφιακό υλικό (βίντεο) εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τη βάση οργάνωσης θεματικής για την εθελοντική αιμοδοσία στους μαθητές/τριες της Α΄ έως Δ΄ τάξη του δημοτικού από το διδακτικό προσωπικό του σχολείου.

Στο πλαίσιο αυτό την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 υλοποιήθηκε ημερίδα στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»  με την συμμετοχή του σχολείου μας υπό την αιγίδα του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία. Οι μαθητές/τριες παρουσίασαν σε θεατρικό δρώμενο το παιδικό παραμύθι του Κώστα Μάγου με τίτλο: «Τι ζητούσε μια φορά η αλεπού στη ρεματιά;» καθώς και τις εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, με την συμβολή της υπεύθυνης του προγράμματος Σχολικής Νοσηλεύτριας ΠΕ25 σε συνεργασία με την Θεατρολόγο του σχολείου ΠΕ91.01. Την ημερίδα παρακολούθησαν σχολεία του Δήμου Πανοράματος καθώς και οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών.

Πατήστε παρακάτω στο link για να δείτε το βίντεο της ημερίδας:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

 

Οι προγνώσεις καιρού παρέχονται απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης!