Το σχολείο μας συμμετείχε σε εκπαιδευτική δράση που οργάνωσε το τμήμα Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Αριστοτελείο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). 

Στόχος της εκπαιδευτικής δράσης ήταν η αναζήτηση καινοτόμων μεθόδων διδακτικής της Φυσικής Αγωγής σε μαθητές/τριες των Δημοτικών σχολείων.

Πιο αναλυτικά:

Οι μαθητές/τριες, υπό την εποπτεία της συνοδού εκπαιδευτικού ΠΕ11.01 και της εκπαιδευτικού ΠΕ71 του τμήματος ΕΤ2, επισκέφτηκαν την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 τις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου του ΑΠΘ για να παρακολουθήσουν και να εμπλακούν βιωματικά στο μάθημα για τα αθλήματα, όπως έχει σχεδιαστεί από τον Διδάσκοντα καθηγητή προς τους φοιτητές.

Στο τέλος της διδακτικής ώρας έγινε ανταλλαγή ρόλων, δηλαδή οι μαθητές/τριες έπαιξαν ρόλο «φοιτητή», αντίστοιχα οι φοιτητές το ρόλο του «καθηγητή» και υπό την καθοδήγηση του διδάσκοντα υλοποιήθηκε υποδειγματική διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου της συγκεκριμένης ώρας, προσαρμοσμένη στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Στη δράση συμμετείχαν τα τμήματα ΕΤ2 και ΕΤ3.

Η δράση οργανώθηκε από τη Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων, Γ ́ έως και ΣΤ ́ τάξης. Αφορά τη συμμετοχή (με βιωματικό τρόπο) μαθητών/τριων με συνοδεία του Εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, για την παρακολούθηση διδακτικής ενότητας συγκεκριμένων γνωστικών αντικειμένων, μαζί με τον Διδάσκοντα Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ και τους φοιτητές.

Τα διδακτικά αντικείμενα αφορούσαν:

1. Χειροσφαίριση

2. Ενόργανη

3. Αντισφαίριση

4. Παιδαγωγική Γυμναστική

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι, μέσα από την απόκτηση γνώσεων σχετικών με το γνωστικό αντικείμενο της Φυσικής Αγωγής και τον αθλητισμό, η συνειδητοποίηση της ανάγκης για «δια βίου» άσκηση και απόκτηση αθλητικών συνηθειών, καθώς και η ανάπτυξη θετικής αυτοαντίληψης και ανθεκτικότητας στην κίνηση.

  

ΑΠΘ

ΑΠΘ1

ΑΠΘ2

ΑΠΘ3

ΑΠΘ4

Οι προγνώσεις καιρού παρέχονται απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης!